“Suve kõige ehedam sündmus leidis aset 9. augustil Võtikvere raamatukülas, kus esitlesin ka oma esikromaani “Segavereline”, mis poes osutus nii edukaks, et päev enne kuuseks saamist saatis kirjastus selle kordustrükki,” räägib poetess ja kirjanik Margit Peterson Ohmygossip.ee’le.

Margit Peterson, kas pooldate avalikku alkoholi tarbimist ning millistes seadustes tuleks teie meelest muudatusi teha?
Tere imelist sügist! Minu meelest on asi käest ära läinud peale seda kui hakati sellest aktiivselt meedias rääkima ja igasuguseid seaduseid muutma. Enne ei tundunudki see nii suur probleem olevat. Inimestesse tekkis justkui mingi kius või trots. Kõik tahaks nagu ära teha. Meenub väide: “eestlase parim söök on teine eestlane!” Kusagil looduses piknikku pidada ja märjukest pruukida poleks ju patt, aga lausjoomine avalikus kohas ei ole eetiline.

Millised toidud teie meelest paksuks teevad/ebatervislikud on, on teil mõni nõrkus, püüate neid vältida?

Alati ei tarvitse toidud paksuks teha, kaaluprobleemid võivad olla ka stressi või mõne raskema haiguse tunnused. Ise pooldan juba pool aastat tervislikku toitumist. Olen jätnud valge jahu tooted oma menüüst välja ja ka nisujahust tooted. Kaal kõigub edasi ja tagasi. Kellel on soodumus kaalukaks minna see ka läheb. Minul on, olen vanaema koopia, keda kahjuks olen vaid pildilt näinud. Ei ole kunagi piitspeenike olnud, kuid peale laste sündi läks ainevahetus korrast ja see on ka suurel määral mu kaalutõusu probleemiks.

Kas pooldate elu maal või linnas? Miks?
Juba 10. aastat elan linnas, kuna maal ei ole mul midagi teha. Kadusid kolhoosid ja sovhoosid, jäi elu maal unarusse. Kuigi kasvasin maal, ei kujuta ennast rohenäpuna ette, ei meeldi minul mullas sobrata. Seega armas väike Pärnu provints on mulle kõige sobilikum, selle linnaga sobime me ka energeetiliselt ideaalselt kokku.

Mida arvate geide abielust?

Sekuaalvähemusi aksepteerin sinnani, kuni mõni mulle sõna otseses mõttes ligi ei hakka ajama. On olnud juhuseid, et hakatakse ja see teeb kurjaks. Olen üdini hetero! Kohati konservatiivse inimesena pooldan abielu ikka mehe ja naise vahel.

Kuidas möödus suvi, mida põnevat tegite?
Suve kõige ehedam sündmus leidis aset 9. augustil Võtikvere raamatukülas, kus esitlesin ka oma esikromaani “Segavereline”, mis poes osutus nii edukaks, et päev enne kuuseks saamist saatis kirjastus selle kordustrükki. Selle imelise kogemuse eest tänusõnad Imbi Pajule, kes igal aastal Võtikveres seda sündmust korraldab.

Millised on plaanid lähemal ajal ja aasta lõpuks?
Ootan kannatamatult oma järgmise luuleraamatu sündi ja novellikogumiku sündi. Järgmise romaaniga on kavalad plaanid, millest veel ei räägi. 11. oktoobril kell 17.00 korraldan Pärnus, restoranis “Kolhethi” kirjandusõhtu, kus paljud kirjanikud ja luuletajad esitlevad oma ahjusooje raamatuid. Tule sinagi! Õhtu on tasuta ja seda juhib Pärnu elav legend, inimene kellel on palju ameteid ja hobisid, aga kes ei tundu väsimast. Meelis Sarv on tema nimi.

Kas soovite midagi ka südamelt ära öelda?

Inimesed, olge tolerantsemad! Silmakirjalikkust ja kadedust on liiga palju. Kahjuks puudub paljudel empaatiavõime ja seega nad ei ole võimelised ennast teiste olukorda panema, kuigi seda võimet saab ja peaks arendama.