“Olen üdini nii nimetatud antiikinimene ja sellepärast minu suhe taaskasutuses olevate esemetega on lausa kuum. Ei aja mina taga ei kulda ega karda, pigem kasutan näiteks kasvõi iga lõngajupi ära, luues sellest kunsti,” räägib poetess ja kirjanik Margit Peterson Ohmygossip.ee’le.

Margit Peterson, kuidas on teie hobid aastatega muutunud (kas on mõni hobi ära kadunud, mõni juurde tulnud, kas on mõni hobi, mis on läbi elu teid saatnud)?
Tere taas, Ohmygossipi lugejaskond! Olen terve teadliku elu armastanud joonistada ja kirjutada ja käsitööd teha. Siiani teen käsitööd ja viimasel ajal olen lausa heegeldamise meelevallas, kirjanduslooming kannatab, aga vast kogub, et uue hooga alata. Joonistamine on, tõsi küll, jäänud tahaplaanile, kuid pidevalt maalin mõtteis ja küllap leian ka kunagi aja ja ruumi kus taas seda praktiseerima hakata. Tegelikult sünnivad ka paljud mu luuletused pildina. Nagu ka proosatekstid. Ma justkui peaksin kogu aeg midagi looma, ei saa isegi telekat niisama vaadata, käed peavad käima.

Milline on teie suhe loodusega, loodusraviga, kui palju olete kursis ravimtaimedega? Kas teil on mõni hea vanaema aegne nipp, kuidas loodus ravib või ravimtaimi rohu eest kasutada?
Kuna olen sündinud ja pool oma elust elanud maal, siis suhe loodusega ei ole mulle üldse võõras. Paraku ei taha ma avalikustada ühtegi nippi siin, kuna lähima poole aasta jooksul on ilmumas üks mu nii nimetatud “nõiaromaan” kus peatun pikemalt loodusravi teemadel, teadagi, pikkisin need sisse ilukirjanduslikku teosesse, millest paljudel on õppida ja kõrvataha panna. Ka mu lasteraamat, mis on suhteliselt autobiograafiline, kõneleb minu suhtest loodusega. Lasteraamat kannab pealkirja “Petu” ja on hetkel illustreerimisel. Ilmub vast ka 2015 aastal.

Mida arvate taaskasutusest ning kui palju ise taaskasutate?

Olen üdini nii nimetatud antiikinimene ja sellepärast minu suhe taaskasutuses olevate esemetega on lausa kuum. Vahel ma mõtlen, et oleksin ikka palju enne pidanud sündima kuna tänapäeva mööblil, mis tundub mulle väärtusetu ja kabinetimööblina, ei ole minu elus kohta. Kodu peab olema hubane ja just see hubasus on see mis tekitab kodutunde. Ei aja mina taga ei kulda ega karda, pigem kasutan näiteks kasvõi iga lõngajupi ära, luues sellest kunsti.

 

Loe ka:
Margit Peterson Ohmygossip.ee’le: Juba 10. aastat elan linnas, sest maal ei ole mul midagi teha
“Suve kõige ehedam sündmus leidis aset 9. augustil Võtikvere raamatukülas, kus esitlesin ka oma esikromaani “Segavereline”, mis poes osutus nii edukaks, et päev enne kuuseks saamist saatis kirjastus selle kordustrükki,” räägib poetess ja kirjanik Margit Peterson Ohmygossip.ee’le.

Margit Peterson räägib Ohmygossip.ee’le debüütromaanist “Segavereline” ning uuest huvitavast nõiaromaanist
Kirjanik Margit Peterson räägib Ohmygossip.ee’le oma tegemistest-toimetustest, äsaja ilmunud romaanist “Segavereline” ning juba toimetamises olevast romaanist. “See on nn nõiaromaan, kus kasutan oma teadmisi ja praktikat. Lisaks enda teadmistele põimisin raamatusse tuntud nõia Riho Ammeri teadmisi, keda ennast küll enam meie hulgas ei ole, kuid viisin romaani näol täide meie ühise unistuse, jagada rahvale ravimeetode.”