“Kui ekraanil näete natuke pontsakat inimest, siis võite kindel olla, et päriselus on ta rohkem kui normaalmõõdus. Meil ei ole seda sallivust veel kurvide suhtes,” räägib kaunis Reporteri ilmatüdruk ja Miss Estonia 2011 Madli Vilsar Ohmygossip.ee’le.

Madli Vilsar, Miss Estoniana on teie kehakaal kindlasti suurema tähelepanu all kui teistel naistel. Hiljuti andis Miss Soome finaalis olnud Tuija Järvinen Ohmygossipile avameelse intervjuu, kus rääkis, et missi-modellimaailm lööb nii paljudegi naiste tervise/kehakaalu sassi. Kas teie kehakaalu kõikumine on seotud ka sellega, et ühel elu etapil n-ö teete ranget dieeti ning järgmisel elate tavalist igapäevaelu oma pisikeste gurmee-pattudega?
Tähelepanu all meeletult. Põhiline kriitika ongi see alati – ET, APPI KUI PAKS ta on. Ükskõik mida sa hästi teed, siis keegi ikka peab tooma halba energiat. Põhimõtteliselt jah, ma ei ole inimene, kes suudaks koguaeg peenike olla. Minu kehatüüp on lihtsalt selline, et kui ma korralikult ja pingsalt totiumist ei jälgi ja regulaarselt trenni ei tee, siis tõuseb ka kaalunumber lakke. Lihtsalt osadel ongi see kergem ja teistel raskem. Kindlasti võistlusvormi saamine on meeletu töö ja tihti lihtsalt ei ole jaksu ja motivatsiooni. Kellele? Miks? Kui ei ole regulaarset elutempot on ka üleüldine toitumise jälgimine kordades raskem. Uskuge või mitte, aga kohati on rutiin tervisele kasulikum.

Madli Vilsar, Miss Estonia 2011

Madli Vilsar

Madli Vilsar
3 x Miss Universe Estonia 2011, Madli Vilsar
Foto:  © Ohmygossip Couture/ Ingrid Roose


Olete käinud paljudel missivõistlustel. Kuidas missid toituvad? Palju nad trenni teevad?

Neid tüdrukuid on seinast seina. Osadele ongi juba looduse poolt antut “petit” kehaehitus. Ka minu peres – mina olen suur ja kergesti juurde võttev, mu õde võib süüa ja teha mida tahab aga ei lähe kunagi paksuks. Isegi pärast rasedust on sama peenike ja ilus nagu enne. Samas enamikel missidel on meeletu trennigraafik. Nad teevad tihti kaks korda päevas trenni ja jälgivad eratreenerite poolt valmistatud toitumiskavasid. Põhimõtteliselt riik investeerib nendesse niipalju, sest nad ei tohi ebaõnnestuda.

Madli Vilsar
5 x Miss Universe Estonia 2011, Madli Vilsar
Foto:  © Ohmygossip.com/ Ingrid Roose

Kirjutasite Facebookis
“Hetkel ma kaadrisse ära ei mahuks – karm reaalsus, aga kes teab minu viimase aja elustiili, siis mul lihtsalt ei ole aega, et jõusaalis tunde veeta. Kuna suveks tuleks siiski eetrivormi saada, siis alustasin ülipopulaarse Look My Best EMS @lookmybest treeninguga”
. Mis treeninguga on tegu?

Suvel tuleb jälle Reporteril bikiinihooaeg ja noh hetkel ma tõesti kaadrisse ei mahuks. Elustiil on muutunud nii kaootiliseks, et hea kui ma unetunnidki täis saan, rääkimata meeletust pingest ja stressist. Look My Best EMS näol on tegemist maailmas ülipopulaarse treeninguga, kus sa võid treeningsaali minna kaks kätt taskus ja sulle antakse kohapealt vastavad riided, ja teed 20 minutit intensiivset elektriimpulsside saatel toimuvat treeningut, mis võrdub siis 180 minutilise jõusaalis treeninguga. Selle aja sees võetakse läbi kõik lihasgrupid (ka sügavamad lihased) ja ei ole ohtu, et treenite ennast kuidagi valesti, sest see kõik toimub treeneri juhendamisel. Väga populaarne on see erinevate sportlaste seas, et saada lisatoonust. Mulle meeldib see just eriti selle tõttu, et kuna ma olen nii pikk, siis ka põlved on haiged, ning need elektriimpulsid toetavad nii selga kui jalalihaseid kui ma harjutusi teen, selle arvelt saan teha rohkem kükke ja jõudu kui enne oleksin saanud.

Madli Vilsar
Madli Vilsar Look My Best EMS treeningus. Treener Katrin Väli.

Milline on üldse eetrivorm? Ameerikas on eetris ka vägagi kurvikad naised-mehed ja keegi ei vaata viltu. Kas Eesti inimesed ei ole äkki liiga kriitilised “eetrivormi” ja üldse vormi suhtes?
Kuna Reporteri formaat näeb ette suvel bikiinides neiusid, siis kaamera lisab inimesele korralikult kaalu  – tihit lausa 7 kilo. Seega, kui ekraanil näete natuke pontsakat inimest, siis võite kindel olla, et päriselus on ta rohkem kui normaalmõõdus. Meil ei ole seda sallivust veel kurvide suhtes. Ja mida peenem avaliku elu tegelasena, seda cool’im. USAs filminäitlejad peavad olema kindlasti väga peenikesed aga teletöötajad valitakse rohkem normaalmõõtude järgi, sest ei taheta anda valesid signaale rahvale, et ainuõige on olla null suuruses.

Minu eesmärk on saada toonusesse. Minu elustiil on kehale nii laastavalt mõjunud ja kui ikka põlved enam liikuda ei taha, siis tuleb midagi korraliku ette võtta. Kõige rohkem on raskusi motivatsiooni leidmisega ja ma siiani EMS treenerid olnud nii toetavad, et see on andnud palju enesekindlust juurde, et ma suudan ja saan isegi oma kaootilise elustiili juures treenida. Ma hakkan järgmisest nädalast kirjutama ka igapäevast blogi, mida saab Facebookis jälgida, kus ma regulaarselt räägin, kuidas edusammud kujunevad ja kuidas üldse selliste nõudmiste ja elustiili juures ellu jääda. Ma nimelt töötan täiskohaga juhtival positsioonil, käin täiskohaga magistris teises linnas, ehk siis pendeldan kahe linna vahet, sealhulgas töötan Reporteris ning lisaks erinevad projektid ja vabakutselise meigikunstniku tööotsad ja muidugi missimaailma ja eetri surve selle kõige juures vormis olla.

 

Vaata ka:
Madli Vilsar Ohmygossip.ee’le: Energiavampiirid tuleb oma elust elimineerida!
“Kindlasti tuleks elimineerida oma elust energiavampiirid. Inimesed, keda su ellu tegelikult vaja ei ole, kes kasutavad sind ära ja tahavad sinult liiga palju ise midagi vastu andmata. Samuti ei tohi lasta mitte kellelgi lähedalseisval isikul ennast maha teha,” räägib Madli Vilsar Ohmygossip.ee’le.

Madli Vilsar taas mainekal missivõistlustel: Tunnen, et seekord olen vaimselt rohkem valmistunud
“Olen võistlusel nimega Miss Phodomodel of the Universe ja Miss 7 continents. Selle konkursi formaat on veidi teistmoodi kui suurvõistlustel. Korraldajad rõhuvad rohkem kvaliteedile kui kvantiteedile, ehk korraga ei võistle rohkem kui 30 tüdrukut, just sellel eesmärgil, et kõik saaksid tähelepanu ja hoolitsust,” räägib kaunis ja andekas missivõistlustel karastunud Miss Estonia, Miss Universe Estonia ning Ohmygossip Couture’i rahvusvahelisel
t esindav Madli Vilsar Ohmygossip.ee’le.