“Mina tunnen oma sugupuud umbes 150 aasta ulatuses, aga mu vend uuris seda Põhja sõja eelse ajani,” räägib Mart Ummelas Ohmygossip.ee’le.

Mart Ummelas, kui palju tunnete oma sugupuud-juuri?
Mina tunnen oma sugupuud umbes 150 aasta ulatuses, aga mu vend uuris seda Põhja sõja eelse ajani. Isaliinipidi oleme pärit Lääne-Virumaalt, eraldisi pidi Pärnu kandist. Emaliini pidi Pärnu kandist.

Kas teie suguvõsas on mingeid huvitavaid traditsioone?

Kui ema veel elas, tähistasime sünnipäevi perekonna sõpradega, aga praegu enam sellist traditsiooni pole. Pealegi isapoolsete sugulastega me enam ei suhtle.

Kas ja kui palju peab teie meelest paika ütlus: Veri on paksemkui vesi?
Kahjuks see viimane osutab, veri pole alati paksem kui vesi.

Kui oluline roll on elus vanavanematel? Mida head mäletate oma vanavanematest?

Vanavanematest sain olla lapsepõlves koos vanaema Juuliga. Kahjuks ta lahkus juba 1964. Vanaisa oli surnud 30 aastat varem. Praegu on mu vendade lastel vanavanemad, aga pensionäridena nad muidugi suuresti abiks ei saa olla. Üks vend on suutnud küll ehitada suvila, mida lapselapsed meelsasti kasutavad. Nii et üldiselt selline äärelinnast välja kasvanud perekond, kelle nooremad võsud elavad juba oma elu, kes kodumaal, kes välismaal.

 

Vaata ka:
Mart Ummelas Ohmygossip.ee’le: Eestis pole toimivat ühiskonda, on vaid näilisus ja valitseb ränk ebavõrdsus
“Meie sotsiaalsüsteem on selline, mida ma Eesti iseseisvuse nimel tegutsenuna kunagi ette ei kujutanud. Meil on iseseisev riik, aga selle inimesed on valdavalt jäetud iseenda hooleks, kui pole just osav suli, võimutruu või lihtsalt nahaalne,” räägib Tallinna Televisiooni peatoimetaja Mart Ummelas Ohmygossip.ee’le.

TTV peatoimetaja Mart Ummelas Ohmygossip.ee’le: Anu Saagim oli meie esimene ja ainus valik
“Reisile sinuga idee on olnud õhus juba kevadest alates, sest meil on olnud vähem meelelahutussaateid kui teistel kanalitel. Pealegi alustasime levi ka Viasati kaudu,”räägib Tallinna Televisiooni peatoimetaja Mart Ummelas Ohmygossip.ee’le.

Mart Ummelas Ohmygossip.ee’le: Meie peavoolumeedias on paljud ajakirjanikud allutatud ajupesule
“Südamel on see, et meie peavoolumeedias on paljud ajakirjanikud allutatud ajupesule nii Tallinna linnavõimu kui ka TTV-d puudutavais teemades. Eesti kõige edukamast kohalikust omavalitsusest üritatakse leida vaid negatiivset, ei tunnustata neid ettevõtmisi, millega üheski teises Eesti linnas ega vallas pole hakkama saadud,” räägib Mart Ummelas Ohmygossip.ee’le.